Meteen naar de inhoud

BONAIRE Infrastructuur

BONAIRE Infrastructuur en straatwerken

Enige tijd geleden hebben wij onze bedrijfsnaam aangepast. De jaren ervoor gingen wij nog door het leven als De Jong BV. Er ontstond vaak verwarring met die andere de Jongh met een h, of andere De Jong’ens. Het was dus tijd voor duidelijkheid!

RUIM 10 JAAR

Voor ons jubileum hebben we een pad uitgezet voor de komende 10 jaar! Wij wonen, werken en leven op Bonaire en dat moet duidelijk zijn in ons nieuwe naam. Ons werk bestaat voor een groot deel uit het straatwerk. Daarvoor kijken onze opdrachtgevers niet alleen naar prijs, de kwaliteit maar ook naar staat van dienst en hoe ons eerdere werk er nu nog bij ligt.
Wij zijn trots op al onze grote en kleine projecten. Projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de uitstraling van het geheel en het gebruiksgenot van de eigenaar. Wij leveren al ruim 10 jaar topkwaliteit.

Enige tijd geleden kregen wij meerdere reacties op een van onze Facebook berichten. Het betrof ons werk op het Bonaire Exclusief Resort dat in de volksmond ook wel bekend staat als het Makambaplein. Hier verwijderde we de oude betonlaag en zorgde voor een perfect onderlaag voor een mooie gevlekte NEN gecertificeerde kwaliteitsklinker.

Het geheel is bijna toonaangevend voor wat wij doen op Bonaire. Het straatbeeld functioneler, gebruiksvriendelijker en visueel aantrekkelijk te maken terwijl het perfect aansluit op alle hekjes, lantaarnpalen en leidingen. In samenwerking met WEB werkte we aan een sluitende planning voor de infrastructuur. Ook deze klus konden wij binnen de geplande tijd schoon opgeveegd opleveren.

De reacties waren zeer positief met enkele opvallende vragen. Wanneer zouden we nu eens de knoop doorhaken en de rest van Bonaire ook zo straten? Alsof wij daar zeggenschap over zouden hebben?! Als het aan ons ligt beginnen we morgen met het bestraten van alle dirtroads die nu nog in het centrum liggen. Want zo eenvoudig is het! Wij kunnen het. En we hebben hiervoor een visie en die is heel simpel.

SAMEN-WERKEN!

Want door samen te werken kunnen we op Bonaire heel snel dingen veranderen. Maar dan moeten we nu oude patronen laten vallen. Niet langer meer praten, geen vriendjespolitiek, familie of vrienden voortrekken of iemand uitsluiten. Kijk naar snelheid én kwaliteit van werk en de gebruikte materialen. Dat is belangrijker dan de relatie die een uitvoerder met de BC of het OLB heeft.

ONZE VISIE?

Alle doorgaande hoofdwegen op Bonaire zo snel als mogelijk met asfalt vernieuwen. Daarbij werken wij dan samen met deze uitvoerder om de leidingen en benodigde infrastructuur te herbergen in een stoep die breed genoeg is voor een moeder met kinderwagen, een oudere met een rolstoel of rollator of de toerist die al wandelend het eiland verkend.

De straten en woongebieden die aansluiten op die hoofdwegen bestraten wij. Het is heel simpel waarom. Elke nutsdienst moet snel bij onderliggende leidingen kunnen als dat nodig is en het weer netjes en snel kunnen repareren. Dat is met asfalt op Bonaire gewoon niet te doen.

Daarnaast neemt een straat die is uitgevoerd in klinkers veel minder warmte op en straalt het in de avond ook minder uit. Onderzoeken wijzen dat uit en dit kan zelfs oplopen tot wel 8 graden verschil. Daarnaast ziet een straat in multikleuren er gewoon veel leuker uit.

Waarom gaan we niet naar elke wijk een eigen kleur? Wie wil geel, wie rood, wie groen, wie blauw…. Roept u maar!

CENTRUM VISIE BONAIRE

Als Bonaire zich echt als Blue Destination wil profileren en hoogwaardig toerisme wil aantrekken zal er snel iets moeten gebeuren. De toerist die hier zijn dollars uitgeeft komt uit een land en woonplaats waar de laatste dirtroad al ruim 50 jaar geleden is bestraat.
 
Die vindt dat heikneuterige misschien aandoenlijk maar het is toch van de zotte dat we elke dag in een slalom naar huis moeten en dat er na de eerste regenbui gaten ontstaan waar zelfs een flamingo zich in kan verdrinken.

“De kwaliteit van het centrum van Kralendijk is van groot belang voor de aantrekkingskracht van Bonaire. Een hoge ruimtelijke kwaliteit in het centrum draagt bij aan het imago van Kralendijk en Bonaire in zijn geheel” zijn de woorden in de concept centrumvisie Bonaire.

Zet dit even tegenover hoe het centrum er nu uitziet. Kijk eens goed naar stoepen, [als ze er al zijn] de straten, kapot straatmeubilair, slecht werkende lantaarns en overlast door vuil op plaatsen waar wij maar ook onze gast de toerist verblijft.

Het vervangen van straatverlichting en meubilair kan met circulaire producten. Denk hierbij uit lantaarnpalen, bankjes en picknicktafels van gerecycled plastic. Of mooie soft zitplekken van beton lang kanti awa. 

SAMEN DOEN!

In de afgelopen tien jaar hebben wij een mooie staat van dienst en perfect trackrecord opgebouwd. Wij zijn Bonaire infrastructuur en straatwerken en gaan als het moet morgen aan de slag om de eerste barios in het centrum van Kralendijk het uiterlijk te geven die past bij ons eiland als Blue Destination.

Wijs ons een straat aan in het centrum van Kralendijk die nu nog onbestraat is. Laat ons samenwerken met de nutsdiensten en laat ons zo aan het BC en alle inwoners van Bonaire zien dat wij hier iets heel snel voor elkaar krijgen! Wij en de ondernemers op Bonaire zijn er klaar voor! Waar wachten we op?

Welke straat mogen wij desnoods morgen al aanpakken?

Roep maar als dat die van jullie moet zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.