Meteen naar de inhoud

La Crêperie Bonaire opent haar deuren!

PBR: 17-03-2016

De laatste jaren lees je het vaak in de reisverhalen en foodblogs. Bonaire wordt omschreven als een eiland waar het goed uiteten is. Van foodtruck tot toprestaurants; allen krijgen lovende woorden van de vele internationale toeristen en de bewoners van ons prachtig eiland. Gaat de een voor ‘n stevige burger van eerlijk rundvlees, de ander gaat voor een Sashimi van verse lokale vis of een frisse maaltijdsalade met verse gebakken brood. De smaak van de liefhebber bepaald en daar komt door ‘’’La Crêperie’’’ nu een heerlijk zoete galerij aan smaken bij!

‘’’La Crêperie’’’ is gevestigd aan de Kaya J.N.E. Craane in een groot hoekpand van Terramar direct naast de boulevard-entree van het nieuwe archeologisch en historisch museum van Bonaire. Met zijn hoge plafonds, stoere betonnen vloer en grote glazen ramen krijg je alle ruimte om de vele smaken van hun Belgische wafels en Franse pannenkoeken tot je te nemen. Het transparante van het meubilair staat voor het blauw en de helderheid van de zee,.. het donkere voor de nachtelijke hemel met zijn immense hoeveelheid sterren. 

In het logo van ‘’’La Crêperie’’’ zijn subtiel de kleuren van de Belgische en Franse vlag verwerkt die, naast de afkomst van alle lekkernijen op hun menukaart, ook verwijzen naar de afkomst van de nieuwe Bonairiaanse ondernemers Geoffrey en Pierre. Het lot bepaalde dat Bonaire hun nieuwe woonplaats is geworden. Ogen dicht en een vingeraanwijzing op de kaart van het Caribisch gebied bracht hen naar hier. Eerst drie keer ter verkenning om in 2015 daadwerkelijk de handtekeningen onder de verschillende contracten te zetten.

Met de opening van ‘’’La Crêperie’’’ ruik je ook heerlijk zoete geuren op Bonaire. Op de kaart staan, naast de wereldberoemde grote langwerpige Brusselse wafels met poedersuiker, ook de wat kleinere ovale Luikse met de suikerstukjes. De wafels worden aangeboden met heerlijke zoete toppings zoals echte Belgische chocolade, slagroom, amandel, kokos, banaan, karamel, honing, marmelade of een heerlijk zoete saus van rood fruit.

De Franse pannenkoeken, crêpes genaamd zijn heel dunne grote pannenkoeken die ook met verschillende zoete toppings gegeten kunnen worden. Maar Chef Pierre zou zijn Franse afkomst verloochenen als hij ook niet verschillende hartige Les Galettes op de kaart van ‘’’La Crêperie’’’ had staan. De lunch wordt een smakelijk hoogtepunt als je de ‘La Complette’ bestelt; een crêpe met ham, geraspte kaas, en een eitje erop! Glaasje wijn erbij en voilà,.. de smaakhemel op aarde!

Of kiest u een van de ´lekkerbek´wafels of crêpes zoals de traditionele ‘St. Malo’ met vanille-ijs, caramelsaus, gezouten boter en slagroom; een echt unieke zoet-zout combinatie! Of houdt u het liever Caribisch met de ‘CoCo Banana’ met vanille-ijs, banaan, stukjes cocos en heerlijke saus van Belgisch chocolade? Bij ‘’’La Crêperie’’’ mag u binnen [airco] of buiten plaats nemen aan een van de 18 tafels. Geoffrey helpt u graag, al is het alleen maar voor een ijskoud glas Belgische Duvel, die nog lekkerder smaakt door het uitzicht op de Caribische zee. Of wacht u liever op de barre Caribische winter voor een warme chocomel en een glaasje Cointreau [met of zonder ijs].

Een bezoek aan ‘’’La Crêperie’’’ is voor elke lekkerbek een feestje en natuurlijk is afhalen van al dat lekkers ook mogelijk! Open van maandag tot zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur. [zondag alleen bij aanwezigheid cruiseboot]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.